Pret: 1.400,00 lei
Taxa de examinare: 50 lei
Taxa eliberare certificat: 50 lei

Cod COR: 741103

Tip program: Specializare
Durata cursului: 4 săptămâni
Pregatire minima necesara: Invăţământ profesional prin şcoli profesionale. Pentru pregătirea în domeniul instalării sistemelor fotovoltaice solare, este necesară pregătirea prealabilă în domeniul electric a participanților la programul de formare.

Descrierea ocupatiei:

            Ocupația „Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare” (cod COR 741103), reprezintă o specializare a personalului care activează în rândul electricienilor, pentru practicarea acesteia fiind necesară calificarea prealabilă de electrician. Prin prisma competențelor formate în sistemul formării inițiale în domeniul electric și ca urmare a similitudinii cu alte ocupații din aceeași grupă de bază -prin raportare la activitățile desfășurate la locul de muncă de către respectivii specialiști.

            Pentru practicarea ocupației sunt necesare toate deprinderile presupuse de desfășurarea activităților. În plus față de acestea, pentru muncitorii instalatori de sisteme fotovoltaice solare sunt relevante și deprinderile: – de utilizare a materialelor, uneltelor, sculelor, instrumentelor, dispozitivelor, aparatelor și accesoriilor folosite în șantier pentru instalarea sistemelor fotovoltaice solare; – lucru în echipă; – de realizare a sarcinilor de muncă /de rezolvare a problemelor în mod autonom, fără supraveghere directă permanentă; – de a lua decizii cu privire la probleme curente de muncă, în limita atribuțiilor; – comunicare eficace în cadrul relațiilor de muncă, pe orizontală și cu șefii ierarhici; – de citire a documentației tehnice (instrucțiuni de montaj, fișa tehnologică a operației, scheme electrice, specificaţii etc.); – de respectare a disciplinei tehnologice și organizaționale; – de atribuire a unor sarcini de lucru grupurilor/echipelor de muncitori constituite formal sau informal, de coordonare și supraveghere a activității acestora și de asumare în limitele nivelului ocupațional, a responsabilității pentru rezultatele individuale și colective ale acestora; – de a desfășura activități repetitive; – de lucru la înălțime; – de utilizare/aplicare a standardelor, normelor, regulilor privind activitatea în șantier.

          Competente dobândite in urma cursului:

1. Organizarea locului de muncă;
2. Aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă;
3. Aplicarea normelor de protecţie a mediului;
4. Asigurarea calităţii lucrărilor executate;
5. Întreţinerea echipamentelor de lucru;
6. Asigurarea materialelor pentru lucrările de construcții;
7. Montarea structurii suport a sistemelor fotovoltaice;
8. Instalarea modulelor fotovoltaice;
9. Realizarea conexiunilor electrice între componentele sistemelor fotovoltaice;
10. Asigurarea mentenanței sistemelor fotovoltaice.

Tipul certificatului eliberat

            In urma absolvirii cursului, dupa 30 de zile de la data examenului final se va elibera certificatul de calificare profesionala eliberat de Ministerului Muncii si Solidaritatii  Sociale, și Ministerului Educației, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de o anexa, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!

Care sunt avantajele participarii la acest curs?

  • Pregatirea profesionala alaturi de profesori cu experianta teoretica si practica
  • Pregatirea teoretica se desfasoara in sali de curs dotate corespunzator (videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiectie, etc)
  • Activitatea de practica este asigurata atat la sala de curs, cat si in unitatile specializate
  • Suport de curs gratuit in format electronic
  • Program de curs flexibil
  • Cursul poate fi achitat integral sau in rate
  • Obtinerea unui certificat de absolvire cu recunoastere la nivel international prin apostilare.

Documente necesare pentru inscrierea la curs:

  1. Copie CI
  2. Copie Certificat de nastere
  3. Copie ultima diploma de studii
  4. Copie Certificat de casatorie (pentru persoane care si-au schimbat numele dupa casatorie)
  5. Adeverinta medicala sau copie fisa de aptitudini de la locul de munca (clinic sănătos)
  6.  Apt din punct de vedere psiho-somatic.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © ProCurs / Created with love by i-Live.eu